Léon Theodorstraat 136
B-1090 Brussel
Tel. + 32 2 425 44 02

Van den Mooter Fietsen

Click here to edit subtitle

Wat is jouw Brompton?

Bromptons zijn de beste vouwfietsen, dat is algemeen bekend. Niet alleen vouwen ze in een handomdraai tot het kleinste pakketje op de markt, ze rijden daarenboven als een goede, zeer lichte stadsfiets.

Minder algemeen bekend - en de reden waarom Brompton bij mij een speciaal plaatsje in de winkel krijgt - is de modulaire filosofie. Dat wil uiteraard zeggen dat je het soort stuur en de kleur kunt kiezen... maar het betekent vooral dat je zelf bepaalt hoe zwaar en hoe duur de fiets wordt. Het gewicht speelt hier een (nog) grotere rol dan bij elke andere fiets, omdat de Brompton nu eenmaal af en toe gedragen wordt.

Door bijvoorbeeld het aantal versnellingen te verminderen, licht en bagagedrager weg te laten, win je een paar kilo en enkele honderden euro’s.

In die optiek kun je bij mij een volledig uitgeruste Brompton proefrijden (M6L, gewicht 12 kg, 6 versnellingen, met naafdynamo en spatborden) - tegenover een kale S2E (twee versnellingen, zonder spatborden, met sportstuur, harde ophanging, zonder bagagedrager, zonder licht, met Kojak-banden). Deze laatste weegt 10,3 kg, rijdt een stuk snediger en kost een paar honderd euro minder.

Voel je je niet zo spartaans, dan ben je vrij om uitrusting toe te voegen, maar je begrijpt het principe: hoe lichter, hoe goedkoper - wat bij de meeste fietsmerken helaas totaal andersom is.

Fiets Tips & Tests