Léon Theodorstraat 136
B-1090 Brussel
Tel. + 32 2 425 44 02

Van den Mooter Fietsen

Click here to edit subtitle

Brompton anno 2018

In 2015 verdwenen vertrouwde kleuren als kobalt, geel, bordeaux en kwamen er een zestal bij, met name tempest blue, ivoor, berry crush, lagoon blue, cherry blossom en lime green. In 2017 kwam daar een bijzonder fraai grijs bij (foto boven M), het klassieke rood kreeg een facelift (foto onder H).
Sinds 2017 is het kleurensupplement weggevallen: voortaan kun je dus elke kleur kiezen zonder bijbetalen, zowel voor het hoofdframe als de extremiteiten.
De Brompton Bike Builder werkt uiteraard met de nieuwste kleuren en prijzen.
Verder is de befaamde "modale" stuurbocht verdwenen. Op de M- en H-modellen is hij vervangen door een exemplaar met een geringere rise. Het voordeel hiervan is dat het stuur korter en stijver wordt. De totale hoogtes van beide sturen blijven hetzelfde.
Nog een paar wijzigingen van 2017: de shifters en de bel zitten nu geïntegreerd in de remhendels, de loop van de derailleurkabel achteraan is verbeterd en de spanning van de derailleurkabel is regelbaar geworden. Voortaan is het standaardzadel ook in een bredere versie leverbaar. Beide zadels hebben onderaan een bevestigingspunt voor een mooi compact batterijlampje.
Voor 2018 zitten de verbeteringen in kleine details: de remmen zijn voortaan zwart, langer en stijver, de remblokjes verstevigd met carbon. De handvatten konden al sinds 2017 worden vastgeklemd op het stuur, intussen zijn ze voorzien van een nieuw rubbermateriaal. In de plaats van de standaardbanden komt vanaf 2018 de nieuwe Schwalbe Racer.
Tot slot: na jarenlange leveringsproblemen zijn de superlichte fietsen met titanium voor- en achtervork intussen weer vlot leverbaar. Kom mijn demo-exemplaar zeker eens uitproberen!