Léon Theodorstraat 136
B-1090 Brussel
Tel. + 32 2 425 44 02

Van den Mooter Fietsen

Click here to edit subtitle

Brompton anno nu

Sinds een tijdje zijn vertrouwde kleuren als kobalt, geel, bordeaux verdwenen en kwamen er nieuwe bij, zoals tempest blue, lagoon blue, papyruswit en lime green. Het klassieke rood kreeg een facelift (foto onder, met H-stuur).
Vanaf 2017 is het kleurensupplement weggevallen: voortaan kun je dus elke kleur kiezen zonder bijbetalen, zowel voor het hoofdframe als de extremiteiten.
De Brompton Bike Builder werkt uiteraard met de nieuwste kleuren en prijzen.
Verder heeft de befaamde "modale" stuurbocht, op de M- en H-modellen plaats gemaakt voor een exemplaar met een geringere rise. Het gevolg hiervan is een  korter en derhalve stijver stuur. De totale hoogtes van beide sturen blijven wel hetzelfde.
Nog een paar wijzigingen van 2017: de shifters en de bel zitten nu geïntegreerd in de remhendels, de loop van de derailleurkabel achteraan is verbeterd en de spanning van de derailleurkabel is regelbaar geworden. Voortaan is het standaardzadel ook in een bredere versie leverbaar. Beide zadels hebben onderaan een bevestigingspunt voor een mooi compact batterijlampje.
In 2018 zaten de verbeteringen in kleine details: de remmen zijn voortaan zwart, langer en stijver, de remblokjes verstevigd met carbon. De handvatten konden al sinds 2017 worden vastgeklemd op het stuur, intussen zijn ze voorzien van een nieuw rubbermateriaal. In de plaats van de standaardbanden komt sinds 2018 de nieuwe Schwalbe Racer.
Tot slot: na jarenlange leveringsproblemen zijn de superlichte fietsen met titanium voor- en achtervork  weer verkrijgbaar.